Butik pengantin kak aishah

Butik pengantin kak aishah menyediakan khidmat pelamin, meja beradap, mekap, baju pengantin dengan harga yg berpatutan.

24/4/26.Kg Guar Gajah
03/05/2026

24/4/26.Kg Guar Gajah

16/09/2022

Khas buat anak muda. Inilah kereta yang saya gunakan ke tempat kerja setiap hari. Dari Nilai ke Putrajaya. Hampir 60km ulang alik setiap hari. Sebuah kereta kecil yang sangat jimat serba serbi. Minyak,komitmen bulanan, kos penyelanggaraan, roadtax dll.

Perodua Axia E 1.0 (M). Komitmen bulanan hanya RM250 sebulan. Macam bayar motor sahaja 🤭 Alhamdulillah tak struggle bulan-bulan nak bayar sampai 700-800 tu. Jumlah tu boleh guna kot tempat lain yang lebih bermanfaat kan. Kita boleh buat saving ASB ke TH ke kan. Ataupun kita ada plan takaful untuk medical.

Orang nak kutuk tu biasalah. Dulu saya ingat lagi masa mula2 saya bawa kereta ini di UUM kawan saya kata, 'eh kereta kecik, tapi bila tuan badan keluar kereta badan besar, tak sesuai' Tapi rajin p**a dia dok tumpang kereta saya lepastu 😅

Ada juga kawan-kawan dok kata kosongnya kereta hang. Apa pun tak ada. Yelah masa saya saya beli Axia E ni mula-mula dulu radio dia tak bagi, central lock dia tak bagi, alarm dia tak bagi, assist grip tak bagi. Kemudian saya buat semua tu kat luar kos tak sampai pun 1k. Benda boleh jimat, kenapa nak membazir?

Orang nak kutuk biarlah. Kita bukan guna duit dia beli kereta kita ni. Eheh. Bagi saya kereta ini tak lebih sebagai sebuah kenderaan untuk bergerak dari point A ke point B. Tak lebih dari itu.

Buat kawan-kawan saya fresh graduate yang baru nak mulakan hidup, nasihat saya jangan habiskan gaji kita pada kereta hanya untuk kepuasan diri dan impresskan orang sekeliling. Ada kereta mahal bukan petanda hidup anda berjaya. Jangan terikut-ikut dengan sekeliling. Selalu amalkan formula setahun gaji untuk tahu harga kereta yang sesuai untuk kita. Usah malu untuk guna kereta second hand pun atau cuma ada motor sahaja. Biar kereta tak lawa, janji kita tahu apa tujuan hidup kita.

Fokus kumpulkan aset, bukan liability. Sekarang zamannya untuk kita banyakkan simpanan. Kita tak tahu apa p**a yang akan terjadi nanti. Pandemik ini dah cukup sangat nak sedarkan kita dari tidur yang panjang. Jelaskan matlamat hidup kita teman.

Via : Ahmad Nizar Azham

20/07/2022
Pelamin di mess pegawai Kangar. Terima kasih dik Ina kerana ambik pakej ngan kami
06/02/2022

Pelamin di mess pegawai Kangar. Terima kasih dik Ina kerana ambik pakej ngan kami

Dewan seri Melati
20/03/2020

Dewan seri Melati

Kola Perlis
20/03/2020

Kola Perlis

pelamin bajet
18/03/2020

pelamin bajet

12/03/2020
Pakej bajet
11/03/2020

Pakej bajet

Address

Arau
02600

Telephone

+60125932535

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Butik pengantin kak aishah posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share

Category