Baby2Mom Online Store- Pelbagai Kelengkapan Barangan Ibu & Bayi

Baby2Mom Online Store- Pelbagai Kelengkapan Barangan Ibu & Bayi Baby2MomShop, kami menyediakan segala kelengkapan bagi bayi hingga ke ibu dengan harga yang berpatutan.

Alhamdulillah Dari kandungan masuk 5 bulan hinggalah dalam pantang saya amalkan air buah ni.HB memng naik cantik jek dar...
04/12/2021

Alhamdulillah Dari kandungan masuk 5 bulan hinggalah dalam pantang saya amalkan air buah ni.HB memng naik cantik jek dari rendah kena marah nurse selalu. Sembelit pon xde sepanjang mengandung. Badan pon maintain bertenaga je sampai bersalin ☺.

Susu badan tak payah cakap la, memang meriah sangat. Lepas baby keluar, saya tak perlu nak risau pasal susu badan takda, atau tak cukup. Sebab susu badan saya sentiasa cukup utk baby saya. Nak tinggalkan pergi kerja nanti pon tak risau dah. Susu pekat dan membuak² keluar sampai lencun baju saya walau dah alas guna breast pad, terpaksa la tadah dgn milk collector . ❤️

Masa bersalin dulu² taktau lagi resepi air buah ni, sekarang dah tau, dah tak perlu risau pasal susu badan kurang lagi. Rasa memang sedap, memang kena dgn tekak.

Nak cuba? Rm25 je 1 pek 🥰 jom ws 0174366859 atau tekan links

Www.wasap.my/60174366859/yesnufiya


11/11/2021

Lebih tengking daripada puji.
Lebih pukul daripada peluk.
Lebih marah daripada belai.
Lebih rotan daripada cium.
Bila anak dah besar hanya memandang sepi telefon yang tak berdering.
Bila anak dah besar hanya merenung redup rumah yang kosong.
Bila anak dah besar hanya menatap sendu meja yang sunyi.
Anak dikata sibuk bekerja.
Anak dikata lupa orang tua.
Anak dikata pentingkan keluarga.
Sehingga abaikan ibu dan bapa.
Tapi pernah tak kita fikir memori apa yang kita tinggalkan untuk anak-anak sepanjang mereka membesar? Memori yang indah atau memori yang perit?
Anak sepahkan rumah, kita marah.
Anak tumpahkan air, kita pukul.
Anak pecahkan cawan, kita rotan.
Anak menangis, kita herdik.
Anak ajak main, kita leka.
Anak ajak berbual, kita tak endah.
Anak ajak pergi jalan, kita penat.
Anak makan sendiri terkial-kial.
Anak main sendiri termangu-mangu.
Anak tidur sendiri tersedu-sedu.
Anak tak pandai, kita keji.
Anak pandai, kita tak puji.
Anak berjaya, kita tak hargai.
Anak membesar dengan memori sepi.
Antara dosa-dosa besar ialah ANAK YANG DERHAKA PADA IBU BAPA tidak boleh dijadikan status KEBAL ibu bapa untuk meletakkan semua salah atas bahu anak-anak sahaja tanpa fikir memori apa yang kita dah tinggalkan kepada mereka.
Akan terhakis perasaan sayang anak-anak kepada ibu bapa itu sedikit demi sedikit jika setiap hari dimarahi, diherdik, dipukul dan dirotan sejak dari kecil. Mereka akan bawa segala memori itu sehingga dewasa.
Bila dewasa, hanya sisa HORMAT sahaja yang akan tinggal dalam hati anak bukan curahan kasih buat ibu bapa. Anak-anak hanya menziarahi kita, salam kita, peluk kita hanya kerana HORMAT bukan kerana SAYANG kepada orang tua.
Jika memori indah, maka indahlah akhlak anak membesar.
Jika memori perit, maka peritlah hakikat yang terpaksa ditelan ibu bapa apabila anak-anak dewasa kelak.
“Untuk berada dalam memori anak pada MASA DEPAN, kita perlu berada dalam hidup anak pada MASA SEKARANG”
Kekadang anak yg jadi mangsa belasahan mak dan ayah masa dia kecil lebih mengenang budi...kerana dibesarkan ...
walaupun tidak dibelai dan dimanja.
Cipta memori indah bersama anak sekarang, bukan tinggalkan memori perit kepada mereka pada masa akan datang....
Saidina Umar Al Khattab pernah berkata "Ibu bapa juga pernah derhaka kpd ank2 jika didikan kpd ank2 salah & tidak menepati ajaran Islam"

Sumber : Uswatun Hasanah
Jom follow ig kami (VMM) utk dptkan b*k info, amalan, tips dan petua menarik yang jarang dikongsi dimana-mana :
https://instagram.com/eddyrusdi/ (klik dan follow)

*Berminat iklan di VMM inbox admin utk dptkan t&c.ok.tq

09/11/2021

Terkadang manusia sering menganggap doa hanyalah seuntai kata-kata atau ucapan biasa. Bahkan lebih mengedepankan ikhtiar atau usahanya daripada memohon atau berdoa dahulu kepada Allah sebagai Tuhan-nya.⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Namun, sesungguhnya jika seorang manusia lebih dulu menyedari bahwa doa itu sangatlah penting, maka ia dalam berusaha atau berikhtiar akan diawali dengan sebuah ucapan doa.⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Setelah berdoa dan berikthiar. selanjutnya adalah TAWAKAL.⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tawakal memiliki peranan penting dalam hidup ini, terutama terkait dengan usaha dan doa kita. Seperti kita ketahui dan mungkin sering kita alami bersama bahwa tidak setiap yang kita usahakan atau inginkan akan tercapai dengan segera sebagaimana kemahuan kita, sebab memang bukan manusia yang mengatur hidup ini.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Allah-lah yang mengatur seluruh alam dengan segala permasalahannya. Allah Maha Tahu apa yang akan terjadi di masa depan. Allah Maha Adil dan Bijaksana dengan semua rencana dan keputusan-Nya.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oleh kerana itu, sudah seharusnya usaha dan doa kita, kita serahkan kepada Allah. Biarlah Allah yang mengatur apabila usaha dan doa kita akan terkabul.⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Allah lebih tahu apa yang terbaik buat hamba-hamba-Nya. Allah lebih tahu bila usaha dan doa kita akan terkabul. Terkadang, apa yang baik menurut manusia belum tentu baik menurut Allah Terkadang p**a, Allah belum mengabulkan usaha dan doa kita kerana Allah yang menilai kita.
Jom follow ig kami (VMM) utk dptkan b*k info, amalan, tips dan petua menarik yang jarang dikongsi dimana-mana :
https://instagram.com/eddyrusdi/ (klik dan follow)
*Berminat iklan di VMM inbox admin utk dptkan t&c.ok.tq

Mencari Barang2 Bayi.. Jom la risik-risik.. Mana yang dekat boleh COD.. Mana yang jauh jangan risau.. Abg courier kan ad...
04/11/2021

Mencari Barang2 Bayi.. Jom la risik-risik.. Mana yang dekat boleh COD.. Mana yang jauh jangan risau.. Abg courier kan ada.. Mereka sedia membantu😁😁😁

COD area Lenggeng - Mantin - Beranang - Semenyih.

http://📲www.wasap.my/60173161512/barangbaby

04/11/2021

Selamat Bercuti..Jaga Diri.. Moga kita semua dilindungi dari penyakit & sentiasa dikurniakan kesihatan yang TERBAIK

20/05/2021
23/01/2020
Ini ukuran untuk set wearable Caluby Comel😍😍😍.Ada;Set Pinkie Pie (2-7y)Set Unicorn (8-12y)Set Hello Kitty (2-12y)Set Pri...
08/11/2019

Ini ukuran untuk set wearable Caluby Comel😍😍😍.

Ada;

Set Pinkie Pie (2-7y)
Set Unicorn (8-12y)
Set Hello Kitty (2-12y)
Set Princess Sofia (2-12y)

Nak join Pre-order meh la cepat..penuh slot kita closed order tau..Jangan terlepas..

http://www.wasap.my/60173161512/setcaluby

Address

Lenggeng
71750

Telephone

+60173161512

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Baby2Mom Online Store- Pelbagai Kelengkapan Barangan Ibu & Bayi posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

Share